ONTWIKKELEN BEGINT MET BEWEGEN

Op 19 juni 2018 om 20:00 uur geeft kindertherapeute Carla van Wensen een interactieve lezing over lichaamsgerichte therapieën.

Wist je dat niet begrepen – of niet gewenst gedrag, leerproblemen, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten en angsten op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Om jezelf veilig te voelen, te kunnen focussen, je te verbinden met de wereld om je heen en tot handelen te komen is het van belang dat je lichaam weet dat het een voor heeft en achter, een boven en beneden en een links en een rechts. Pas dan kun je tot volledige ontwikkeling komen en jezelf ontplooien. Stress, (geboorte)trauma, ziekte of afgestaan zijn kan dit ontwikkelingsproces verstoren met negatieve gevolgen voor het denken-voelen en doen van het kind.

Tijdens deze interactieve lezing ontdek je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze onlosmakelijk verbonden is met de breinontwikkeling en krijg je inzicht in niet begrepen of niet gewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand en niet begrepen fysieke klachten.
De lezing is gebaseerd op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, de Masgutova-methode, Movement based learning, fysio-manueeltherapie en de 25 jaar praktijk ervaring van Carla van Wensen. Deze avond zullen we vooral veel doen en zelf ervaren.

Carla van Wensen heeft een praktijk voor integrale kindertherapie. Naast het werken met kinderen in de praktijk heeft zij een aantal help-en doeboeken voor kinderen en jongeren geschreven. ww.carlavanwensen.nl

Locatie
Nieuwe Kerk– Wijkcentrum ‘t Lichtpunt, Boulevard 2A, Zeist

Programma
19.30 – 20.00 uur Ontvangst
20.00 uur Welkomstwoord door de dagvoorzitter
20.05 uur Lezing
20.45 – 21.00 uur Pauze
21.00 uur Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen
21.45 uur Afsluiting

Entree
Voor LAVA-leden: € 8,00 per persoon of € 12,00 per ouderpaar; voor andere belangstellenden: € 10,00 per persoon of € 15,00,- per ouderpaar. Er is koffie/thee verkrijgbaar voor € 1,- per kopje.

Aanmelden
Tot 19 juni 2018 via info@lava-ouders.nl en door het betreffende entreebedrag over te maken op NL55 INGB 0000 7187 70 tnv LAVA te Rotterdam.

Bereikbaarheid
De kerk ligt aan de rotonde waar de Boulevard en de Verlengde Slotlaan samenkomen en vlakbij busstation Zeist. Er is een beperkte parkeergelegenheid op het terrein van de kerk. In de omliggende straten kan gratis geparkeerd worden.

De avond wordt georganiseerd door LAVA.
www.adoptie.org https://nl-nl.facebook.com/lavaadoptieouders/