Lezing 28 mei 2015: Wanneer bellen voor hulp?

Hans van der Ham

Jarenlang ben je bezig geweest met wat ‘het adoptie-proces’ wordt genoemd. En dan heb je je kindje thuis en moet het gebeuren. Je bent voorbereid op de risicofactoren en je bent dus alert op mogelijke stagnatie of scheefgroei in de ontwikkeling van je kind. Dan zie je allerlei signalen waarvan bij jou de bellen gaan rinkelen…

Wanneer is onze eigen kennis voldoende? Wanneer moeten we verder en advies vragen bij hulpverlening? En in wat voor mallemolen kom je dan terecht?

De lezing “Wanneer bellen voor hulp?” wordt verzorgd door Hans van der Ham, orthopedagoog/GZ-psycholoog en werkzaam bij Basic Trust, een landelijke organisatie van zelfstandig gevestigde hulpverleners, die gespecialiseerd zijn op het gebied van basisvertrouwen, hechting en adoptie.

Tijdens de lezing zal Hans van der Ham aandacht besteden aan wat Basic Trust doet. Hij gaat met name in op de preventieve kant. Wat zijn de risicofactoren bij kinderen met hechtingsproblemen, op welke wijze kan een ouder(preventief) anticiperen op deze risico’s, en wat Basic Trust daarin als aanbod heeft. Verder is er in de lezing aandacht voor psycho-educatie. Hans legt uit wat er aan de hand is bij hechtingsproblemen, wat er gebeurd is, wat voor effect dit heeft op het kind, hoe het zich voelt en waarom het zo doet. Dit is een eerste belangrijke stap om als ouder te weten wat te doen. Er worden tijdens de lezing concrete voorbeelden gegeven.
De lezing is voor ouders van adoptiekinderen in alle leeftijden. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie: Nieuwe Kerk– Wijkcentrum ‘t Lichtpunt, Boulevard 2A, Zeist

Programma: 19.30 – 20.00 uur Ontvangst
20.00 uur Welkomstwoord door de dagvoorzitter
20.05 uur Lezing
20.45 – 21.15 uur Pauze
21.15 uur Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen
22.15 uur Afsluiting

Entree: voor LAVA-leden: € 8,00 per persoon of € 12,00 per ouderpaar;
voor andere belangstellenden: € 10,00 per persoon of € 15,00,- per ouderpaar.
Er is koffie/thee verkrijgbaar voor € 1,- per kopje.

Aanmelden: tot 21 mei 2015 via info@lava-ouders.nl

Bereikbaarheid
De kerk ligt aan de rotonde waar de Boulevard en de Verlengde Slotlaan samenkomen en vlakbij busstation Zeist.
Per openbaar vervoer
● Vanuit Amersfoort CS naar busstation Zeist met lijn 56.
● Vanuit Utrecht CS met lijn 53 en 74.
Per auto
● Vanaf de A28 de afrit Zeist-Oost kiezen, richting Zeist-Centrum volgen. Na de eerste rotonde, net vóór de tweede rotonde,
staat aan de linkerkant van de weg ‘t Lichtpunt.
●Vanaf de A12e de afrit Driebergen Zeist. Richting Zeist volgen. In het centrum bij hotel Figi en het gemeentehuis rechtsaf de
Slotlaan oprijden. Deze helemaal uitrijden. Aan het eind, vóór het busstation en de supermarkt Jumbo linksaf, na ca 50
meter bij de stoplichten rechts, doorrijden tot de rotonde. De kerk is van daaruit te zien, het Lichtpunt staat achter de kerk.
Er is een beperkte parkeergelegenheid op het terrein van de kerk. In de omliggende straten kan gratis geparkeerd worden.