Crowdfunding ’29 Koreanen koken Koreaans’ gestart


In ‘20 Koreanen koken Koreaans’ delen twintig geadopteerde Koreanen hun verhalen, recepten en liefde voor de Koreaanse keuken. 

Mijn naam is Nathalie Ji Yun Kranenberg. In 1983 ben ik, door mijn Nederlandse ouders, geadopteerd uit Zuid-Korea. Tot zeven jaar geleden had ik nooit de behoefte om me met mijn adoptie of geboorteland bezig te houden.
In 2006 veranderde dat. Het kindertehuis in Seoul waar ik ooit verbleef had mijn Koreaanse familie gevonden. Ik bezocht voor het eerst Zuid-Korea en werd verliefd op de Koreaanse keuken.

Mijn kennismaking met 20 bijzondere geadopteerden
Door de tijd heen leerde ik andere geadopteerde Koreanen kennen. Veel van hen hebben me geraakt, me dingen geleerd én ervoor gezorgd dat ik trots werd op mijn afkomst. Sommigen hebben een heel bijzonder verhaal te vertellen, anderen genieten gewoon enorm van de Koreaanse keuken, weer anderen zijn mijn vrienden geworden, sommigen bewonder ik op afstand. Maar onze gemene deler, is de liefde voor de Koreaanse keuken.

Het verhaal achter het eten dat ons verbindt
En zo ontstond het idee. Soms is een verhaal heel lastig te vertellen, en herinner je je alleen dat specifieke gerecht wat je ooit hebt gegeten in je geboorteland. Daarom besloot ik de verhalen van 20 Koreanen en 20 bijzondere Koreaanse recepten, te bundelen in een boek.

De 20 Koreanen
Kilrae de Boer, Milan Vis, Carla Beijsens, Lavinia Meijer, Julia Kang, Sung van den Berg, Paul Rigter, Domingo Atsma, Tim Doornewaard, Sandra Schaapherder, Noor Boers, Janneke Eggelte (en Ki), Janneke Vogel, Myung Feyen, Kyki Janssen, Bianca van Ommen, Kyung Hoff, Robin Seung Young Meijers, Sonja Hartgring, Susanne Moolenaar.

Asia’s best kept secret
Foodies over de hele wereld noemen de Koreaanse keuken Asia’s best kept secret, met gerechten die te herkennen zijn aan veel verse groentes en sterke, onderscheidende smaken. Deze big and bold flavours worden gekenmerkt door een balans van zoet, zuur, bitter en zout, met een flinke dosis pittigheid.

Wat kun je doen?
Mij helpen om dit boek mooi te laten drukken. Als genoeg mensen mij steunen, ontvang je voor EUR 35,- een prachtig boek (inclusief verzendkosten). Je kunt er ook meer bestellen natuurlijk. Van retailers, grote sponsoren en een eventuele partner word ik ook heel erg blij.

Het perfecte culinaire cadeau voor échte foodies
Het boek heeft 264 pagina’s, is full colour en de hardcover is voorzien van een linnen stof. Met prachtige portret- en foodfotografie door Janneke Vogel en Myung Feyen. Ook een heel mooi cadeau als ik het zelf mag zeggen voor iedereen met een passie voor de Aziatische keuken.

Like en share ‘20 Koreanen koken Koreaans’
Ik vind het geweldig als je dit project zoveel mogelijk deelt op je eigen social media! Of vertel het live aan je familie/partners/vrienden/collega’s.

Wil je het project volgen en op de hoogte blijven?
www.20koreanen.nl
www.facebook.com/koreaanskoken.nl – See more at: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2231-20-koreanen-koken-koreaans#sthash.zpeatuUh.dpuf